Bedrijf

Over Märklin

De betovering van een Märklin miniatuurbaan blijft in het geheugen gegriefd van allen die haar  hebben ervaren. Misschien wil je er ooit naar terug. De charme en werkelijkheidstrouw van de Märklin modellen weten jong en oud steeds weer te fascineren. Dit is onze missie, als element van een visie die we graag met jou willen delen.

Traditie

In de loop van de 150 jaar van het bestaan van de onderneming, is Märklin gegroeid van het niveau van een kleine fabriek van blikkenspeelgoed naar dat van een wereldbekende fabrikant van  metalen kwaliteitsspeelgoed.  Vandaag de dag levert Märklin, als marktleider, alle belangrijkste schalen van de modelspoorbouw. Geen andere fabrikant biedt de mogelijkheid om bestaande collecties en spoorbanen systematisch gedurende vele jaren uit te breiden en te vervolledigen. Zie hier hoe de techniek een brug over de generaties weet te slaan.

Kwaliteit
Bij de realisatie van onze modellen trachten wij de werkelijkheid zo getrouw mogelijk na te bootsen, zowel technisch als esthetisch en optisch. We laten ons door het origineel inspireren vanaf de keuze van de grondstoffen: we gebruiken verschillende soorten metaal en legering, fijn plaatijzer, aluminium, hoogwaardig synthetisch materiaal en hout. De tevredenheid van verzamelaars uit de vier hoeken van de wereld is het bewijs van de kwaliteit en permanente waarde van onze producten.

Innovatie
Onze modellen zijn steeds het resultaat van een geniaal  technisch ontwerp en adequaat handarbeid. Wij hebben ons altijd voorgenomen om aan onze klanten state of the art producten aan te bieden. Wij zijn bijzonder erkentelijk en trots op onze afnemers, wier betrokkenheid en adviezen ons tot de verbetering van vele details en sommige vernieuwingen hebben geleid. Op deze manier kunnen wij vandaag een assortiment, samengesteld uit componenten die ook na jaren compatibel blijven, aanbieden dat gevarieerde spelcombinaties biedt.

"Märklin Erlebniswelt" (Märklin Museum)


Op de Märklin-banen
In het Märklin Museum te Goppingen kunnen de bezoekers bijna 150 jaar van Märklin modelbouw beleven. Behalve een groot aantal aantrekkelijke miniatuurtreinen, collectiestukken en historisch speelgoed, stelt het museum grote klassiekers tentoon zoals de eerste rijdende stoomlocomotief of het zeldzaam bootmodel Bruncvik. Zo ontdekt de bezoeker spelenderwijs de geschiedenis van deze onderneming met een lange traditie, welke traditie stevig verankerd ligt in de ontwikkeling van de modelbouw. Het Märklin museum biedt aan gezinnen, verzamelaars en liefhebbers  een ontspannende kennismaking met de modelbouwthematiek.

» Naar het Märklin avontuurlijke wereld

Pers

Persberichten: ga naar pers, vervolgens naar berichten.

Links